KEMIJSKI PILING – do mladolike kože u 30 minuta!

by | kol 19, 2022 | Zdravlje | 0 comments

Napisao zaljepsunasu

Muče vas hiperpigmentacija, bore, proširene pore i ožiljci od akni? Voljeli biste dati vašoj koži mladenački sjaj i učiniti ju čistom i blistavom? Ako su vaši odgovori potvrdni, možda je vrijeme da se odlučite za tretman pomlađivanja: kemijski piling!

Vrste kemijskog pilinga

Ovisno o individualnim potrebama kože, dermatolog će odrediti koji kemijski piling ide na kožu i koje kiseline će dati najbolji rezultat. Postoje površinski i dubinski pilinzi, a njih dijelimo na: vrlo površinske, površinske, srednje dubinske i dubinske. Svi oni različito djeluju na kožu pa tako vrlo površinski pilinzi imaju blago djelovanje i zahvaćaju isključivo površan dio epidermisa, za razliku od dubinskih pilinga koji prodiru skroz u dermis.

Kiseline koje se koriste najčešće su: glikolna, salicilna, mandelična i mliječna. Glikolna kiselina djeluje na kožu tako da podiže stupanj njene vlažnosti i ujednačava ton, dok je mliječna kiselina pogodna za njegu osjetljive i suhe kože. Debela i masna koža s neujednačenim tonom najbolje će reagirati na mandaličnu kiselinu, dok će u borbi protiv akni i mitesera najbolje rezultate polučiti salicilna kiselina, koja djeluje protuupalno, antibakterijski i antiseptički i idealna je za kemijski piling lica osobe s problematičnim tenom.

Red carpet piling

Pogodan za paletu raznih problema na koži, kemijski piling lica jedan je i od najpopularnijih anti-age tretmana. Posebnu pozornost posljednih godina plijeni Red Carpet piling. Svoje ime duguje američkim filmskim zvijezdama koje su u njemu pronašle „eliksir“ mladolike i blistave kože. Kombinacija je to salicilne, citratne i mliječne kiseline. Pogodan za sve tipove kože, već nakon jednog tretmana daje rezultate.

Sam tretman traje 30 minuta, bezbolan je i ne uzrokuje ljuštenje ili crvenilo kože, stoga se mnogi odlučuju za njega čak i u pauzi za ručak. Nježan za kožu, a ujedno snažan za postizanje rezultata, eksfolira kožu i pruža joj zdrav sjaj i mekoću u trenu!

Slični članci

Fibromi – sve što trebate znati o visećim bradavicama

Fibromi – sve što trebate znati o visećim bradavicama

Vjerojatno ste se i sami u životu susreli s fibromima, a da niste znali o čemu je točno riječ. Možda ste pomislili kako biste trebali napraviti pregled madeža, no, iako slični, fibromi nisu isto što i madeži. Evo što trebate znati o njima. Što su fibromi i koji su...

Ekscizija – postupak i oporavak

Ekscizija – postupak i oporavak

Ekscizija je postupak koji se provodi u dermatologiji radi uklanjanja neželjenih lezija na koži. To mogu biti različiti tipovi tumora, cista, madeža i drugih izraslina. Postupak ekscizije može se raditi u svrhu liječenja, ali i zbog estetskih i praktičnih razloga....

Astma – što kada ostanete bez daha

Astma – što kada ostanete bez daha

Jedna od najučestalijih kroničnih bolesti u svijetu je upravo astma. Čak 300 milijuna ljudi boluje od astme, a najčešće se dijagnosticira u dječjoj dobi i to do pete godine života. Što je astma i kako si pomoći kada je u pitanju ova bolest? Dijagnoza astme Ako ste se...