KEMIJSKI PILING – do mladolike kože u 30 minuta!

by | kol 19, 2022 | Zdravlje | 0 comments

Napisao zaljepsunasu

Muče vas hiperpigmentacija, bore, proširene pore i ožiljci od akni? Voljeli biste dati vašoj koži mladenački sjaj i učiniti ju čistom i blistavom? Ako su vaši odgovori potvrdni, možda je vrijeme da se odlučite za tretman pomlađivanja: kemijski piling!

Vrste kemijskog pilinga

Ovisno o individualnim potrebama kože, dermatolog će odrediti koji kemijski piling ide na kožu i koje kiseline će dati najbolji rezultat. Postoje površinski i dubinski pilinzi, a njih dijelimo na: vrlo površinske, površinske, srednje dubinske i dubinske. Svi oni različito djeluju na kožu pa tako vrlo površinski pilinzi imaju blago djelovanje i zahvaćaju isključivo površan dio epidermisa, za razliku od dubinskih pilinga koji prodiru skroz u dermis.

Kiseline koje se koriste najčešće su: glikolna, salicilna, mandelična i mliječna. Glikolna kiselina djeluje na kožu tako da podiže stupanj njene vlažnosti i ujednačava ton, dok je mliječna kiselina pogodna za njegu osjetljive i suhe kože. Debela i masna koža s neujednačenim tonom najbolje će reagirati na mandaličnu kiselinu, dok će u borbi protiv akni i mitesera najbolje rezultate polučiti salicilna kiselina, koja djeluje protuupalno, antibakterijski i antiseptički i idealna je za kemijski piling lica osobe s problematičnim tenom.

Red carpet piling

Pogodan za paletu raznih problema na koži, kemijski piling lica jedan je i od najpopularnijih anti-age tretmana. Posebnu pozornost posljednih godina plijeni Red Carpet piling. Svoje ime duguje američkim filmskim zvijezdama koje su u njemu pronašle „eliksir“ mladolike i blistave kože. Kombinacija je to salicilne, citratne i mliječne kiseline. Pogodan za sve tipove kože, već nakon jednog tretmana daje rezultate.

Sam tretman traje 30 minuta, bezbolan je i ne uzrokuje ljuštenje ili crvenilo kože, stoga se mnogi odlučuju za njega čak i u pauzi za ručak. Nježan za kožu, a ujedno snažan za postizanje rezultata, eksfolira kožu i pruža joj zdrav sjaj i mekoću u trenu!

Slični članci

Simptomi ovisnosti o duhanu

Simptomi ovisnosti o duhanu

Ovisnost o duhanu, prvenstveno uzrokovana nikotinom, može se prepoznati po nizu fizičkih, psiholoških i ponašajnih simptoma. Ovi simptomi čine prestanak pušenja izazovnim, ali njihovo razumijevanje može pomoći u boljem pristupu liječenju i podršci za one koji žele...

Prevencija: Kako spriječiti proširene vene

Prevencija: Kako spriječiti proširene vene

Proširene vene su čest problem koji može utjecati na kvalitetu života, ali postoje koraci koje možete poduzeti kako biste smanjili rizik od njihovog nastanka ili napredovanja.  Redovita tjelesna aktivnost Redovita tjelesna aktivnost, poput hodanja, plivanja ili...

Normalna masnoća u krvi

Normalna masnoća u krvi

Održavanje normalnih razina masnoća u krvi ključno je za cjelokupno zdravlje, posebno za zdravlje srca i krvnih žila. Masnoće u krvi, poznate i kao lipidi, uključuju kolesterol i trigliceride. Razumijevanje što su normalne razine masnoća u krvi i kako ih održavati...