KEMIJSKI PILING – do mladolike kože u 30 minuta!

by | kol 19, 2022 | Zdravlje | 0 comments

Napisao zaljepsunasu

Muče vas hiperpigmentacija, bore, proširene pore i ožiljci od akni? Voljeli biste dati vašoj koži mladenački sjaj i učiniti ju čistom i blistavom? Ako su vaši odgovori potvrdni, možda je vrijeme da se odlučite za tretman pomlađivanja: kemijski piling!

Vrste kemijskog pilinga

Ovisno o individualnim potrebama kože, dermatolog će odrediti koji kemijski piling ide na kožu i koje kiseline će dati najbolji rezultat. Postoje površinski i dubinski pilinzi, a njih dijelimo na: vrlo površinske, površinske, srednje dubinske i dubinske. Svi oni različito djeluju na kožu pa tako vrlo površinski pilinzi imaju blago djelovanje i zahvaćaju isključivo površan dio epidermisa, za razliku od dubinskih pilinga koji prodiru skroz u dermis.

Kiseline koje se koriste najčešće su: glikolna, salicilna, mandelična i mliječna. Glikolna kiselina djeluje na kožu tako da podiže stupanj njene vlažnosti i ujednačava ton, dok je mliječna kiselina pogodna za njegu osjetljive i suhe kože. Debela i masna koža s neujednačenim tonom najbolje će reagirati na mandaličnu kiselinu, dok će u borbi protiv akni i mitesera najbolje rezultate polučiti salicilna kiselina, koja djeluje protuupalno, antibakterijski i antiseptički i idealna je za kemijski piling lica osobe s problematičnim tenom.

Red carpet piling

Pogodan za paletu raznih problema na koži, kemijski piling lica jedan je i od najpopularnijih anti-age tretmana. Posebnu pozornost posljednih godina plijeni Red Carpet piling. Svoje ime duguje američkim filmskim zvijezdama koje su u njemu pronašle „eliksir“ mladolike i blistave kože. Kombinacija je to salicilne, citratne i mliječne kiseline. Pogodan za sve tipove kože, već nakon jednog tretmana daje rezultate.

Sam tretman traje 30 minuta, bezbolan je i ne uzrokuje ljuštenje ili crvenilo kože, stoga se mnogi odlučuju za njega čak i u pauzi za ručak. Nježan za kožu, a ujedno snažan za postizanje rezultata, eksfolira kožu i pruža joj zdrav sjaj i mekoću u trenu!

Slični članci

Dermatološki pregled – Pregled koji spašava život

Dermatološki pregled – Pregled koji spašava život

Koža: naš najveći organ. Svako razdoblje života sa sobom nosi zdravstvene probleme koji se manifestiraju na koži. Ponekad se ti problem vežu uz bolesti unutarnjih organa i zato je važno brinuti o zdravlju kože  te se upititi na dermatološki pregled. ŠTO JE...

MADEŽI: sve što trebate znati

MADEŽI: sve što trebate znati

Madeži su dobroćudne promjene koje se mogu javiti u bilo koje doba života. Iako se nekada u narodu govorilo kako su osobe koje imaju puno madeža sretne, današnje znanstvene spoznaje govore kako osobe s većim brojem madeža imaju i veći rizik da neki od njih prijeđe u...

ASTMA: što je i kako pristupiti liječenju?

ASTMA: što je i kako pristupiti liječenju?

Astma je kronična upala dišnih putova. Karakterizira ju preosjetljivost bronha na različite podražaje. Ti podražaji mogu biti genetski uvjetovani, a može biti riječ i o okolišnim čimbenicima. Riječ je o bolesti od koje boluje oko 250 tisuća ljudi u Hrvatskoj, s...